Biblioteca Hospital 12 de Octubre

Pine nut allergy: Clinical features and major allergens characterization (Registro nro. 7464)

000 -CABECERA
Campo de control de longitud fija 02363na a2200253 4500
003 - IDENTIFICADOR DEL NÚMERO DE CONTROL
Campo de control H12O
005 - FECHA Y HORA DE LA ÚLTIMA TRANSACCIÓN
Campo de control 20180417112625.0
008 - CÓDIGOS DE INFORMACIÓN DE LONGITUD FIJA
Campo de control de longitud fija 130622s2012 xxx||||| |||| 00| 0 eng d
040 ## - FUENTE DE LA CATALOGACIÓN
Centro transcriptor H12O
041 ## - CÓDIGO DE LENGUA
Código de lengua del texto/banda sonora o título independiente eng
100 ## - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL - NOMBRE DE PERSONA
9 (RLIN) 614
Nombre de persona Cabanillas Martín, Beatriz
Término indicativo de función Alergología
100 ## - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL - NOMBRE DE PERSONA
9 (RLIN) 617
Nombre de persona Fernández Crespo, Jesús
Término indicativo de función Alergología
100 ## - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL - NOMBRE DE PERSONA
9 (RLIN) 616
Nombre de persona Rodríguez Rodríguez, Julia
Término indicativo de función Alergología
245 00 - MENCIÓN DE TÍTULO
Título Pine nut allergy: Clinical features and major allergens characterization
Tipo de material [artículo]
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. (IMPRINT)
Nombre del editor distribuidor etc. Molecular Nutrition & Food Research,
Fecha de publicación distribución etc. 2012
300 ## - DESCRIPCIÓN FÍSICA
Extensión 56(12):1884-1893.
500 ## - NOTA GENERAL
Nota general Formato Vancouver:
Cabanillas B, Cheng H, Grimm CC, Hurlburt BK, Rodríguez J, Crespo JF, et al. Pine nut allergy: clinical features and major allergens characterization. Mol Nutr Food Res. 2012;56(12):1884-93.
501 ## - NOTA DE “CON”
Nota de "Con" PMID: 23081934
504 ## - NOTA DE BIBLIOGRAFÍA; ETC.
Nota de bibliografía etc. Contiene 26 referencias
520 ## - NOTA DE SUMARIO; ETC.
Sumario etc. The aims of this study were to evaluate IgE-mediated hypersensitivity to pine nut with details of clinical reactions and to characterize major pine nut allergens.
METHODS AND RESULTS: The study included ten consecutive teenagers and adults diagnosed with IgE-mediated clinical allergy to pine nut. Two major pine nut allergens were purified and identified and the secondary structures and susceptibility to digestion were characterized. Severe reactions represent 80% of allergic reactions to pine nut in this study. Moreover, 70% of the patients were monosensitized to this nut. Two major allergens with molecular weights of 6 and 50 kDa were purified and identified as albumin and vicilin, respectively. The 6 kDa protein (albumin), rich in α-helix content, was far more stable to peptic and tryptic digestion as compared with 50 kDa protein (vicilin), which was quickly broken down. The secondary structure of the purified 50 kDa protein showed 41% β-sheet, 5% α-helix, and 54% random coil and/or loops.
CONCLUSION: Eighty percent of allergic reactions to pine nut in the ten patients included in this study were severe. Most patients (70%) were monosensitized to this nut. Two major allergens with molecular weights of 6 and 50 kDa were purified and identified as albumin and vicilin, respectively.
710 ## - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL - NOMBRE DE ENTIDAD
9 (RLIN) 99
Nombre de entidad o nombre de jurisdicción como elemento inicial Servicio de Alergología
856 ## - LOCALIZACIÓN Y ACCESO ELECTRÓNICOS
Identificador Uniforme del Recurso (URI) http://pc-h12o-es.m-hdoct.a17.csinet.es/pdf/pc/7/pc7464.pdf
Acceso Solicitar documento
942 ## - ENTRADA PARA ELEMENTOS AGREGADOS (KOHA)
Suprimido en OPAC Público
Fuente de clasificación o esquema de ordenación en estanterías
Koha [por defecto] tipo de item Artículo
Existencias
Suprimido Estado de pérdida Fuente de clasificación o esquema de ordenación en estanterías Estropeado No para préstamo Localización permanente Localización actual Fecha de adquisición Signatura completa Fecha última consulta Fecha del precio de reemplazo Tipo de item de Koha
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