Biblioteca Hospital 12 de Octubre

Effect of lean red meat from lamb v. lean white meat from chicken on the serum lipid profile: a randomised, cross-over study in women. (Registro nro. 648)

000 -CABECERA
Campo de control de longitud fija 02344na a2200229 4500
003 - IDENTIFICADOR DEL NÚMERO DE CONTROL
Campo de control PC648
005 - FECHA Y HORA DE LA ÚLTIMA TRANSACCIÓN
Campo de control 20210625062754.0
008 - CÓDIGOS DE INFORMACIÓN DE LONGITUD FIJA
Campo de control de longitud fija 130622s2012 xxx||||| |||| 00| 0 eng d
040 ## - FUENTE DE LA CATALOGACIÓN
Centro transcriptor H12O
041 ## - CÓDIGO DE LENGUA
Código de lengua del texto/banda sonora o título independiente eng
100 ## - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL - NOMBRE DE PERSONA
9 (RLIN) 1893
Nombre de persona Andrés Esteban, Eva
Término indicativo de función Instituto de Investigación i+12
245 00 - MENCIÓN DE TÍTULO
Título Effect of lean red meat from lamb v. lean white meat from chicken on the serum lipid profile: a randomised, cross-over study in women.
Tipo de material [artículo]
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. (IMPRINT)
Nombre del editor distribuidor etc. British Journal of Nutrition,
Fecha de publicación distribución etc. 2012
300 ## - DESCRIPCIÓN FÍSICA
Extensión 107(10):1403-7.
500 ## - NOTA GENERAL
Nota general Formato Vancouver:
Mateo-Gallego R, Pérez-Calahorra S, Cenarro A, Bea AM, Andrés E, Horno J. Effect of lean red meat from lamb v. lean white meat from chicken on the serum lipid profile: a randomised, cross-over study in women. Br J Nutr. 2012 May;107(10):1403-7.
501 ## - NOTA DE “CON”
Nota de "Con" PMID: 21902857
504 ## - NOTA DE BIBLIOGRAFÍA; ETC.
Nota de bibliografía etc. Contiene 14 referencias
520 ## - NOTA DE SUMARIO; ETC.
Sumario etc. The main dietary guidelines recommend restricting total and saturated fat intake in the management of high blood cholesterol levels for cardiovascular risk. These recommendations are usually oversimplified by considering that all red meats should be limited and replaced by white meats. However, lean red meat can be as low in fat as white meat. We examined the effects of red meat (lean breed lamb) and lean white meat (chicken) intake on the lipid profile of a group of women with stable life conditions (nuns living in convents). An open-label, randomised, cross-over study was carried out in thirty-six nuns who consumed either lamb or chicken three times per week for 5-week periods with their usual diet. Clinical, dietary and biochemical variables were evaluated at baseline and the end of each diet period. A validated FFQ was used to assess nutrient intake and monitor compliance. The results showed neither between-diet differences in lipid responses nor differences from baseline in total cholesterol, LDL-cholesterol or TAG for any diet period. In conclusion, consumption of lean red meat (lamb) or lean white meat (chicken) as part of the usual diet is associated with a similar lipid response. These two foods can be exchanged in a healthy diet to increase palatability.
710 ## - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL - NOMBRE DE ENTIDAD
9 (RLIN) 625
Nombre de entidad o nombre de jurisdicción como elemento inicial Instituto de Investigación imas12
856 ## - LOCALIZACIÓN Y ACCESO ELECTRÓNICOS
Identificador Uniforme del Recurso (URI) http://pc-h12o-es.m-hdoct.a17.csinet.es/pdf/pc/6/pc648.pdf
Acceso Solicitar documento
942 ## - ENTRADA PARA ELEMENTOS AGREGADOS (KOHA)
Suprimido en OPAC Público
Fuente de clasificación o esquema de ordenación en estanterías
Koha [por defecto] tipo de item Artículo
Existencias
Suprimido Estado de pérdida Fuente de clasificación o esquema de ordenación en estanterías Estropeado No para préstamo Localización permanente Localización actual Fecha de adquisición Signatura completa Fecha última consulta Fecha del precio de reemplazo Tipo de item de Koha
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