Impact of Freezing Time on Dornic Acidity in Three Types of Milk: Raw Donor Milk, Mother's Own Milk, and Pasteurized Donor Milk. (Registro nro. 17905)
[ vista simple ]
000 -CABECERA | |
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Campo de control de longitud fija | nab a22 7a 4500 |
003 - IDENTIFICADOR DEL NÚMERO DE CONTROL | |
Campo de control | PC17905 |
005 - FECHA Y HORA DE LA ÚLTIMA TRANSACCIÓN | |
Campo de control | 20240808112441.0 |
008 - CÓDIGOS DE INFORMACIÓN DE LONGITUD FIJA | |
Campo de control de longitud fija | 240808b xxu||||| |||| 00| 0 eng d |
040 ## - FUENTE DE LA CATALOGACIÓN | |
Centro transcriptor | H12O |
041 ## - CÓDIGO DE LENGUA | |
Código de lengua del texto/banda sonora o título independiente | eng |
100 ## - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL - NOMBRE DE PERSONA | |
9 (RLIN) | 1427 |
Nombre de persona | Vázquez Román, Sara |
Término indicativo de función | Neonatología |
100 ## - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL - NOMBRE DE PERSONA | |
9 (RLIN) | 1856 |
Nombre de persona | Escuder Vieco, Diana |
Numeración | |
Término indicativo de función | Neonatología |
100 ## - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL - NOMBRE DE PERSONA | |
9 (RLIN) | 1852 |
Nombre de persona | García Lara, Nadia Raquel |
Término indicativo de función | Neonatología |
100 ## - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL - NOMBRE DE PERSONA | |
9 (RLIN) | 2393 |
Nombre de persona | Alonso Díaz, Clara |
Término indicativo de función | Neonatología |
100 ## - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL - NOMBRE DE PERSONA | |
9 (RLIN) | 821 |
Nombre de persona | Lora Pablos, David |
Término indicativo de función | Instituto Investigación I+12 |
100 ## - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL - NOMBRE DE PERSONA | |
9 (RLIN) | 3424 |
Nombre de persona | Martín Pelegrina, María Dolores |
Término indicativo de función | Servicio de Neonatología |
100 ## - PUNTO DE ACCESO PRINCIPAL - NOMBRE DE PERSONA | |
9 (RLIN) | 1008 |
Nombre de persona | Pallás Alonso, Carmen Rosa |
Término indicativo de función | Neonatología |
245 00 - MENCIÓN DE TÍTULO | |
Título | Impact of Freezing Time on Dornic Acidity in Three Types of Milk: Raw Donor Milk, Mother's Own Milk, and Pasteurized Donor Milk. |
Tipo de material | [artículo] |
260 ## - PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC. (IMPRINT) | |
Nombre del editor distribuidor etc. | Breastfeeding medicine : the official journal of the Academy of Breastfeeding Medicine, |
Fecha de publicación distribución etc. | 2016 |
300 ## - DESCRIPCIÓN FÍSICA | |
Extensión | 11(2):91-3. |
500 ## - NOTA GENERAL | |
Nota general | Formato Vancouver: Vázquez Román S, Escuder Vieco D, García Lara NR, Alonso Díaz C, Lora D, Martín Pelegrina MD et al. Impact of Freezing Time on Dornic Acidity in Three Types of Milk: Raw Donor Milk, Mother's Own Milk, and Pasteurized Donor Milk. Breastfeed Med. 2016 Mar;11(2):91-3. |
501 ## - NOTA DE “CON” | |
Nota de "Con" | PMID: 26800010 |
504 ## - NOTA DE BIBLIOGRAFÍA; ETC. | |
Nota de bibliografía etc. | Contiene 10 referencias |
520 ## - NOTA DE SUMARIO; ETC. | |
Sumario etc. | Objective: Although under certain circumstances it is necessary to express milk, there are not many recommendations about the ideal storage conditions for human milk. The objectives of this study were to analyze the effects on Dornic acidity of frozen storage at -20 °C in three types of milk: raw donor milk, mother's own raw milk, and pasteurized donor milk. Methods: Forty-three samples of raw donor milk, 40 samples of pasteurized donor milk, and 16 samples of mother's own milk were analyzed. Dornic acidity was measured at time 0, before freezing. The remaining aliquots were frozen and analyzed after 1, 2, 3, and 4 weeks and after 2 and 3 months. Results: In raw donor milk, the median acidity at the start was 3 °D (interquartile range [IQR] 2-3 °D); after 3 months, it was 5 °D (IQR 3-7 °D), with a significant increase in acidity after the second week. In mother's own milk, the mean acidity at the start was 3 °D (IQR 2-4 °D) and 7 °D (IQR 4-8 °D) at 3 months. The increase was significant after the third week. In pasteurized donor milk, the mean acidity was 3 °D (IQR 2-3 °D) at the start and 2 °D (IQR 2-3 °D) at the end. When comparing the three types of milk, there were significant differences from the first week between the two types of raw milk and the pasteurized milk (p < 0.01), but not between the two raw milks (p = 0.77). Conclusions: Dornic acidity in unpasteurized milk significantly increases with the duration of freezing, probably due to the action of lipases, which is lost with pasteurization. It would be advisable to reduce the length of freezing time for unpasteurized milk. |
710 ## - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL - NOMBRE DE ENTIDAD | |
9 (RLIN) | 793 |
Nombre de entidad o nombre de jurisdicción como elemento inicial | Servicio de Neonatología |
710 ## - PUNTO DE ACCESO ADICIONAL - NOMBRE DE ENTIDAD | |
9 (RLIN) | 625 |
Nombre de entidad o nombre de jurisdicción como elemento inicial | Instituto de Investigación imas12 |
856 ## - LOCALIZACIÓN Y ACCESO ELECTRÓNICOS | |
Identificador Uniforme del Recurso (URI) | http://pc-h12o-es.m-hdoct.a17.csinet.es/pdf/pc/1/pc17905.pdf |
Acceso | Solicitar documento |
942 ## - ENTRADA PARA ELEMENTOS AGREGADOS (KOHA) | |
Fuente de clasificación o esquema de ordenación en estanterías | |
Koha [por defecto] tipo de item | Artículo |
Suprimido en OPAC | Público |
Suprimido | Estado de pérdida | Fuente de clasificación o esquema de ordenación en estanterías | Estropeado | No para préstamo | Localización permanente | Localización actual | Fecha de adquisición | Signatura completa | Fecha última consulta | Fecha del precio de reemplazo | Tipo de item de Koha |
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Hospital Universitario 12 de Octubre | Hospital Universitario 12 de Octubre | 2024-08-08 | PC17905 | 2024-08-08 | 2024-08-08 | Artículo |